eenvoudig dierenverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal dierenverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal aanbieders na uw selectie

Veelgestelde vragen

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over een eventuele hoge rekening van de dierenarts bij een ongeval of ziekte.

Waarom sluiten mensen een dierenverzekering af?

De meeste mensen sluiten een verzekering af voor hun huisdier, om te voorkomen dat er hoge kosten komen bij ziekte van hun favoriete huisgenoot. De verzekering heeft vaak wel een maximum vergoeding, maar een goede verzorging bij ziekte wordt wel beter betaalbaar door de huisdierenverzekering.

Voor welke dieren kan ik verzekering afsluiten?

Bij de meeste verzekeraars kunt u alleen voor honden en katten een verzekering afsluiten. Wilt u een verzekering afsluiten voor een konijn of een vogel, dan kunt u het beste doorklikken naar de verschillende verzekeraars. Omdat maar weinig mensen hiernaar op zoek zijn, hebben wij informatie hierover niet op onze website geplaatst.

Zijn al mijn huisdieren verzekerd met 1 verzekering?

Voor elk huisdier is een aparte verzekering nodig. U kunt dus niet één verzekering afsluiten voor meerdere huisdieren.

Wat houdt een wachttermijn in?

Bij sommige verzekeraars is er een wachttermijn. Dat betekent dat uw dier niet direct na het afsluiten is verzekerd.

Moet mijn huisdier gechipt zijn?

Uw huisdier moet gechipt zijn als deze verzekerd is. Het chippen is bij sommige verzekeraars meeverzekerd en u kunt uw dier bij de eerste afspraak laten chippen. Wel moet het dier gechipt zijn voordat u de eerste declaratie indient.

Kan ik bij elke dierenarts terecht?

Bij de meeste verzekeraars maakt het niet uit naar welke dierenarts u gaat. Wilt u precies weten hoe het zit voor de verzekeraar van uw keuze? Neem dan een kijkje op de website. Per verzekering zijn er grote verschillen in de voorwaarden.

Ik neem mijn hond mee op vakantie naar het buitenland. Is ie dan verzekerd?

Standaard is een huisdier vaak niet in het buitenland meeverzekerd. Veel verzekeraars bieden extra uitgebreide pakketten aan, waarin er wel een dekking is in het buitenland. Lees altijd eerst goed de voorwaarden door van uw mogelijke verzekeraar.

Tot welke leeftijd kan ik mijn huisdier verzekeren?

Vaak zijn er leeftijdsgrenzen tot wanneer een huisdier zonder keuring verzekerd kan worden. Ook stijgt de premie bij sommige verzekeraars, nadat uw huisdier een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Lees altijd goed de voorwaarden door op de website van de verzekering van uw keuze VOORDAT u afsluit.

Mijn huisdier is op dit moment al ziek. Kan ik hem nog verzekeren?

Bij veel verzekeraars is het niet mogelijk uw huisdier te verzekeren, wanneer deze al ziek is. Bij enkele verzekeraars is dit wel mogelijk.

Mijn huisdier is overleden, hoe zeg ik de verzekering op?

Als uw huisdier is overleden moet u vaak een overlijdensverklaring, opgesteld door de dierenarts, sturen naar uw verzekeraar. Op deze manier wordt u verzekering opgezegd en krijgt hier bericht van.

Is het eigen risico voor een dierenverzekering eenmalig of moet dit voor iedere rekening betaald worden?

Dit bedrag moet bij elke rekening door u worden betaald.

Wat is de reguliere contractstermijn?

U kunt vaak kiezen tussen een 1-jarige, 3-jarig of 5-jarige contract. U wordt op de hoogte gebracht als uw verzekering afloopt. Als u niks aanpast wordt de verzekering in de meeste gevallen met een jaar verlengd.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450