eenvoudig dierenverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal dierenverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal aanbieders na uw selectie

de meest gekozende goedkoopstede best beoordeeldeDierenverzekeringen Vergelijken HM

Geen resultaten

Helaas zijn er geen aanbieders die aan je selectie voldoen.

Start opnieuw

Of pas je zoekcriteria aan

 • Populariteit
  Premie obv ijkgegevens
    Kat
    Puppy
    Hond
  Vergoeding
    Maximaal verzekerd
  Vergoeding
  Dekking
    Consult dierenarts
  Geneesmiddelen
  Aandoening heupen/ellebogen
  Castratie/Sterilisatie
    Chemo- en radiotherapie
    Opname en verblijf kliniek
  Euthanasie
  Dekking buitenland
    Tandheelkunde
  Eigen Risico
    Eigen risico
  Beoordelingen
  Like of tweet
 • OHRA

  63% van de mensen kiest dit product

  € 12,28
  € 27,20
  € 27,56
  € 5.000,00
  60-80%
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
  Nee
  Ja
  Ja
  Nee
  Optie
  20% van de kosten bij alle behandelingen. Sterilisatie of castratie is 40%.
 • HEMA

  20% van de mensen kiest dit product

  € 13,43
  € 32,78
  € 44,25
  € 3.000,00
  85%
  Ja
  Ja
  Nee
  Optie
  Optie
  Ja
  Ja
  Nee
  Optie
  € 45 per declaratie + 15% van de verzekerde medische kosten.
 • Proteq Dier en Zorg: Comfort Verzekering

  13% van de mensen kiest dit product

  € 21,37
  € 38,24
  € 41,19
  € 5.000,00
  Ja
  Ja
  Ja
  Nee
  Optie
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
 • Reaal Dier en Zorg

  4% van de mensen kiest dit product

  € 18,63
  € 29,92
  € 30,41
  € 3.000,00
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Ja
  Nee
  Optie
  €150.- + 30% voor alle vergoedingen.
 • Petplan Basis Pakket
  € 11,13
  € 15,95
  € 15,95
  € 3.000,00
  Ja
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
  Ja
  Ja
  Optie
  Optie
  20% eigen bijdrage van operaties en medicatie. Overig 50%
 • Jumper Luxe Huisdierenverzekering
  € 18,57
  € 28,14
  € 28,14
  € 3.500,00
  Ja
  Ja
  Nee
  Optie
  Ja
  Ja
  Ja
  Nee
  Ja
laatste update:  03 september 2019
1 2

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor uw huisdier. Voor een relatief laag bedrag per maand bent u verzekerd tegen de meeste ziektekosten van uw huisdier. Een huisdierenverzekering kan een uitkomst zijn als u de zorgkosten niet zelf kunt of wilt dragen. Op deze manier kunt u uw huisdier optimale zorg bieden zonder dat u geconfronteerd wordt met hoge kosten.

Waarom een dierenverzekering vergelijken?

Met het kiezen van de juiste hondenverzekering en/of kattenverzekering weet u zeker dat de zorg voor uw huisdier goed geregeld is en voorkomt u nare verrassingen achteraf. Het is daarom belangrijk om diverse dierenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Aanbieders verschillen nogal in prijs en voorwaarden. Let bijvoorbeeld goed op de hoogte van uw eigen bijdrage, de maximale vergoeding vanuit de verzekering en eventuele uitsluitingen.
Via onze vergelijker kunt u eenvoudig de verschillende dierenverzekeringen vergelijken om tot een juiste keuze te komen. De vergelijking wordt gemaakt op basis van premies, belangrijke dekkingen en voorwaarden. Regel vandaag nog de zorg voor uw hond of kat met de beste dierenverzekering.

Wij vergelijken zo veel mogelijk verzekeringen met elkaar. Wij proberen het vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat wij niet altijd alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Soms zijn de verschillen erg klein of is het aanbod niet goed genoeg. Wij kiezen er dan voor om minder verzekeringen te laten zien, zodat u makkelijker kan kiezen. Dat we niet alle verzekeraars laten zien kan ook komen omdat wij ook niet altijd alle informatie hebben die nodig is om te kunnen vergelijken.

Ook geven wij geen advies. Wij verzamelen zoveel mogelijk nuttige informatie voor u en presenteren dit in onze vergelijking. Wij adviseren u niet over welke verzekering het beste voor u is. Voor inhoudelijke vragen over de verzekering, kunt u contact opnemen met de betreffende verzekeraar. De verzekeraar is ook na het afsluiten uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen, klachten en suggesties.

Wij willen het makkelijk maken om dierenverzekeringen te vergelijken. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door gebruik te maken van ijkgegevens. Dit betekent dat wij de premie berekenen voor de meest voorkomende huisdieren. Om de premies voor deze verzekering te vergelijken hebben wij gekozen voor:

Hond:

 • Ras: Friese Stabij
 • Geslacht: Mannetje
 • Leeftijd: 4 jaar
 • Volgroeid gewicht: 32 kg

Puppy:

 • Ras: Friese Stabij
 • Geslacht: Mannetje
 • Leeftijd: Jonger dan 1 jaar
 • Volgroeid gewicht: 32 kg

Kat:

 • Ras: Europese korthaar
 • Geslacht: Mannetje
 • Leeftijd: 4 jaar
 • Volgroeid gewicht: 3 kg

Algemeen:

 • Postcode: 9725AE

Door met deze standaard informatie te vergelijken, voorkomen we dat u zelf informatie hoeft in te vullen. Ook krijgt u hierdoor snel inzicht in welke verzekering goed bij u kan passen.

LET OP: de premies die wij laten zien kunnen afwijken van uw eigen situatie. Bereken de premie voor uw situatie op de website van de verzekeraar zelf. Ook kunnen bepaalde gegevens zoals het verzekerd bedrag en dekkingsvormen per verzekeraar verschillen. Deze gegevens kunt u in onze vergelijking terug vinden door bij een verzekeraar op “meer informatie” te klikken.

Dierenverzekeringen verschillen voornamelijk van elkaar in de prijs, maximaal verzekerd bedrag en de dekkingsvormen.

Daarnaast vergelijken wij dierenverzekeringen op de volgende onderdelen:

 • Prijs
 • Dekkingen
 • Maximaal verzekerd bedrag
 • Looptijd
 • Wachttijd
 • Eigen risico
 • Poliskosten

De meest gekozen verzekeraar staat altijd vooraan. Deze percentages passen we maandelijks aan de actualiteit aan. U kunt trouwens ook kiezen om te sorteren op de goedkoopste partij. Klik hiervoor onder “Ik ben op zoek naar:” op “de goedkoopste”.

Het kan voorkomen dat niet iedere verzekeraar in de vergelijking wordt meegenomen. Dit kan komen doordat wij met deze verzekeraar geen afspraken kunnen maken, zij niet op onze website vergeleken willen worden met andere verzekeraars of omdat er te veel verzekeraars zijn, waardoor het erg moeilijk wordt om eenvoudig te vergelijken.

Wij bieden de informatie op onze vergelijkingswebsite gratis aan. Het kost veel tijd en geld om de website op te zetten, te onderhouden en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat onze informatie up-to-date is en de website voldoet aan alle eisen van deze tijd.

U helpt ons dit mogelijk te maken, als u bij één van de verzekeraars die op onze site staat een verzekering afsluit. Bij vermelde verzekeraars ontvangen we een vergoeding via een affiliatenetwerk Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Zanox en Daisycon. Het bedrag wat we per consument die een verzekering afsluit ontvangen varieert per adverteerder, maar ligt tussen 25 en 55 euro.

We hebben op onze vergelijker alle verzekeraars vermeld, waarvan we online de premie kunnen berekenen. Dit is noodzakelijk omdat we van alle vermelde verzekeraars wekelijks de premies wekelijks updaten. Ook missen er enkele verzekeraars omdat ze aangegeven hebben, niet op onze site vermeld te willen worden.

Mocht u verzekeraars missen, dan kunt u ons dit melden via het contact formulier.

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over een eventuele hoge rekening van de dierenarts bij een ongeval of ziekte.

Waarom sluiten mensen een dierenverzekering af?

De meeste mensen sluiten een verzekering af voor hun huisdier, om te voorkomen dat er hoge kosten komen bij ziekte van hun favoriete huisgenoot. De verzekering heeft vaak wel een maximum vergoeding, maar een goede verzorging bij ziekte wordt wel beter betaalbaar door de huisdierenverzekering.

Voor welke dieren kan ik verzekering afsluiten?

Bij de meeste verzekeraars kunt u alleen voor honden en katten een verzekering afsluiten. Wilt u een verzekering afsluiten voor een konijn of een vogel, dan kunt u het beste doorklikken naar de verschillende verzekeraars. Omdat maar weinig mensen hiernaar op zoek zijn, hebben wij informatie hierover niet op onze website geplaatst.

Zijn al mijn huisdieren verzekerd met 1 verzekering?

Voor elk huisdier is een aparte verzekering nodig. U kunt dus niet één verzekering afsluiten voor meerdere huisdieren.

Wat houdt een wachttermijn in?

Bij sommige verzekeraars is er een wachttermijn. Dat betekent dat uw dier niet direct na het afsluiten is verzekerd.

Moet mijn huisdier gechipt zijn?

Uw huisdier moet gechipt zijn als deze verzekerd is. Het chippen is bij sommige verzekeraars meeverzekerd en u kunt uw dier bij de eerste afspraak laten chippen. Wel moet het dier gechipt zijn voordat u de eerste declaratie indient.

Kan ik bij elke dierenarts terecht?

Bij de meeste verzekeraars maakt het niet uit naar welke dierenarts u gaat. Wilt u precies weten hoe het zit voor de verzekeraar van uw keuze? Neem dan een kijkje op de website. Per verzekering zijn er grote verschillen in de voorwaarden.

Ik neem mijn hond mee op vakantie naar het buitenland. Is ie dan verzekerd?

Standaard is een huisdier vaak niet in het buitenland meeverzekerd. Veel verzekeraars bieden extra uitgebreide pakketten aan, waarin er wel een dekking is in het buitenland. Lees altijd eerst goed de voorwaarden door van uw mogelijke verzekeraar.

Tot welke leeftijd kan ik mijn huisdier verzekeren?

Vaak zijn er leeftijdsgrenzen tot wanneer een huisdier zonder keuring verzekerd kan worden. Ook stijgt de premie bij sommige verzekeraars, nadat uw huisdier een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Lees altijd goed de voorwaarden door op de website van de verzekering van uw keuze VOORDAT u afsluit.

Mijn huisdier is op dit moment al ziek. Kan ik hem nog verzekeren?

Bij veel verzekeraars is het niet mogelijk uw huisdier te verzekeren, wanneer deze al ziek is. Bij enkele verzekeraars is dit wel mogelijk.

Mijn huisdier is overleden, hoe zeg ik de verzekering op?

Als uw huisdier is overleden moet u vaak een overlijdensverklaring, opgesteld door de dierenarts, sturen naar uw verzekeraar. Op deze manier wordt u verzekering opgezegd en krijgt hier bericht van.

Is het eigen risico voor een dierenverzekering eenmalig of moet dit voor iedere rekening betaald worden?

Dit bedrag moet bij elke rekening door u worden betaald.

Wat is de reguliere contractstermijn?

U kunt vaak kiezen tussen een 1-jarige, 3-jarig of 5-jarige contract. U wordt op de hoogte gebracht als uw verzekering afloopt. Als u niks aanpast wordt de verzekering in de meeste gevallen met een jaar verlengd.

Informatie over Dierenverzekeringen

NB In bovenstaande vergelijking nemen we niet alle dierenverzekeringen mee

Volg ons op
logo logo logo


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450