eenvoudig dierenverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal dierenverzekeringen dat wij voor u vergelijken

Aantal aanbieders na uw selectie

Bij honden is mondhygiëne nagenoeg net zo belangrijk als bij mensen. Regelmatige verzorging houdt het gebit gezond. Een goede gezondheid van het gebit is een belangrijk onderdeel van het welzijn van uw hond. Veel hondeneigenaren zijn zich niet bewust van de gevolgen van gebit- en tandvleesproblemen. Bij de geboorte heeft een hond nog geen tanden. Pas zo’n 20 à 35 dagen na de geboorte breken de eerste tanden door. Volgens deskundigen heeft 80% van de honden na 3 jaar al duidelijke tekens van tandziekten door slechte mondhygiëne.

Met uw hond naar de tandarts
Des te eerder u met uw hond naar de tandarts gaat, des te beter. Probeer minimaal eens in de 2 à 3 jaar het gebit van uw hond na te laten kijken. Op deze manier kunnen kwaaltjes in een vroeg stadium opgespoord en behandeld worden.

Welke tandproblemen zijn er?
Honden zorgen als het ware door te kauwen en te knagen met hun kegelvormige tanden voor een natuurlijke reiniging van hun gebit. Ook hun niet-zure speeksel hebt hen hierbij. Hierdoor hebben honden nauwelijks last van tandbederf.

Mocht u een slechte adem ruiken bij uw hond, wees dan alert. Dit kan duiden op een infectie. Uw hond heeft waarschijnlijk last van tandsteen dat zich onder het tandvlees heeft opgebouwd.  Door tandsteen ontstaat bacteriële groei en dat kan eventueel leiden tot een ontsteking.

Naast ontstekingen kunnen zich nog andere tandproblemen voordoen zoals tandvleesinfecties, gebroken tanden of verlies van tanden. Door een infectie in de mond kunnen de bacteriën zelfs in de bloedbaan terecht komen en de hart, longen, lever, darmen, nieren en andere inwendige organen aantasten.

Wat zijn de oorzaken van tandproblemen?
Sommige oorzaken zijn niet bij iedereen bekend. Als u bijvoorbeeld in de buurt van water woont, heeft uw hond een grotere kans op het ontwikkelen van tandsteen. Als uw hond voornamelijk zachte voeding krijgt, kunnen er stukken achterblijven in het tandvlees. Dit kan vervolgens weer leiden tot infecties.

Een slechte adem bij een hond wordt meestal veroorzaakt door parodontitis. Dit is een ontsteking van het weefsel rond de tanden. Parodontitis is het gevolg van tandsteen en tandvleesinfecties.

Wat kan ik doen om tandproblemen te voorkomen?
Bij de dierenwinkel kunt u speciale tandenborstels en tandpasta voor honden kopen. Het poetsen van de tanden van uw hond zal in het begin even wennen zijn. U zou om die reden kunnen beginnen met een vingerborstel. En net als bij het trainen van veel andere handelingen is ook hier belonen erg belangrijk.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450